603 696 644    Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Facebook

Ozonowanie

Ozonator

Ozonowanie znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie chcą Państwo pozbyć się bakterii, wirusów, grzybów, zarodników pleśni, alergenów, pestycydów lub trudnych do usunięcia zapachów. Ozon jest biobójczy i niszczy wszystko to, co nas truje, uczula i powoduje choroby. Jest przy tym 3000 razy szybszy i 50-krotnie skuteczniejszy od chloru. Dodatkowo nie pozostawia po sobie drażniącego zapachu. Wręcz odwrotnie. To właśnie dzięki ozonowi naturalnie powstającemu podczas burzy czujemy przyjemnie oczyszczone powietrze i zawdzięczamy lepsze samopoczucie.

 

Ozonowanie znajduje zastosowanie podczas usuwania (nie maskowania) trudnych do usunięcia zapachów takich jak:

  • Zapachy odzwierzęce.
  • Zapach papierosów.
  • Zapach stęchlizny.
  • Zapach pleśni.
  • Zapach ryb.
  • Zapachy po zmarłych.

 

 

Kiedy warto zdecydować się na ozonowanie?

Ozonowania używano w przypadkach:

  • Dezynfekcja (niszczenie drobnoustrojów i ich przetrwalników wirusów, bakterii, grzybów, pleśni, alergenów, pestycydów)
  • Dezodoryzacja (usuwanie nieprzyjemnych zapachów)
  • Odgrzybianie klimatyzacji w samochodach i budynkach (usuwanie przyczyny (pleśń, grzyby) i skutku (nieprzyjemny zapach)
  • Ozonowanie po pożarze (usuwanie zapachu dymu, spalenizny, zlikwidowanie rakotwórczych związków powstałych w procesie spalania) ZALECA SIĘ OZONOWANIE PO KAŻDYM POŻARZE
  • Odświeżenie ubrań, kombinezonów i materiałów tekstylnych (gazowa postać ozonu wnika głęboko, odświeża, nie niszczy tekstyliów)
  • Dezynfekcji produktów spożywczych i miejsc ich przechowywania (owoce w przechowalniach, halach magazynowych. Żywność nie psuje się, pozostaje świeża, gotowa do spożycia. Nawet do 97% zdrowych plonów po wyjęciu z przechowalni)
  • Dezynfekcji, dezynsekcji pomieszczeń hotelowych.
  • Dezynfekcji, dezynsekcji pomieszczeń gastronomicznych (kuchnie, chłodnie, spiżarnie, restauracje, bary).
  • Dezynfekcji, usuwania brzydkich zapachów pomieszczeń typu szatnia, siłownia, sale treningowe.
  • Dezynfekcja przedszkoli w okresach zachorowań dzieci.
  • Dezynfekcja, usuwanie brzydkich zapachów pomieszczeń szpitalnych, zabiegowych, dentystycznych.
  • Dezynfekcja, usuwanie brzydkich zapachów w masarniach, firmach przetwórstwa mięsnego, rybnego, sklepy mięsne, rybne.
  • Usuwanie nieprzyjemnych zapachów w klubach, dyskotekach, restauracjach, hotelach.
  • Dezynfekcja, usuwanie brzydkich zapachów po zalaniu wodą lub innymi mediami.
  • Dezynfekcja i usuwanie zapachu po zmarłych.

 

Ozon ma bardzo szerokie zastosowanie:

  • Jest w 100 % ekologiczny.
  • Do produkcji nie potrzeba żadnej chemii.
  • Po przeprowadzonym zabiegu pozostawia przyjemny, świeży zapach jak po burzy.


Cena usługi zależna jest od kubatury pomieszczenia, oraz od rodzaju usuwanego medium. Niektóre z nich wymagają utrzymania odpowiedniego stężenia gazu przez dłuższy czas.